ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Здравейте,

на тази страница ще намерите въпросите, свързани с регламента и начина на провеждане на дистанционните ни обучения, които нашите курсисти ни задават най-често. Ако не намерите отговора на въпроса, който търсите – вижте в края на тази страница как да се свържете с нас - за да помогнем.

      Въпрос: Как се отчитат присъствията и отсъствията в курса когато е в дистанционна форма?

       Отговор: Във Вашия профил в курса ще виждате разпределени по периоди, с посочени дати, учебните материали, които се отнасят към съответния период. Ще видите и времето, което Ви остава до приключване на периода. За да Ви бъдат признати часовете за дадената седмица – трябва във времето – което е посочено – да прегледате видео уроците, лекциите към тях, и всички налични учебни ресурси. За Ваше улеснение – те ще се отбелязват с отметка след като ги прегледате.

       В седмиците, в които са предвидени практически задания и упражнения – е необходимо да подготвите и качите за проверка своите задание, тест или което е предвидено за изпращане за проверка. При успешно качване на Вашето задание, или направен тест – ще видите отметка. Това означава, ще учебните часове Ви се признават.

         Само в този случай се признават часовете за периода.

         Качени задания, или прегледани учебни материали ИЗВЪН предвидения период – не се отчитат. Разбира се, че можете да преговаряте материала – но за да бъде отчетени часовете в курса - това трябва да става в посочения период.

         Въпрос: Мога ли да си изтегли и запазя учебните материали?

       Отговор: Да, можете да запазите за себе си всички материали, с изключение на видео уроците. Тях можете да гледате онлайн през учебния сайт неограничен брой пъти.

        Въпрос: На колко процента отсъствия имам право в курса?

        Отговор: На 20 %.

         Въпрос: В професионалните курсове – задължително ли е изпитът да бъде присъствен? Как се провежда?

      Отговор: Да, съгласно изискванията за професионалните обучения, които завършват с придобиване на степен на професионална квалификация, приключват с полагане на присъствен държавен изпит. Той се провежда в 2 последователни дни. Първият ден е теорията, вторият ден е практическият изпит. Указания за това какво представлява и как се провежда изпитът за Вашето конкретно обучение ще намерите в курса.

           Въпрос: А ако не издържа успешно изпита – какво се случва?

           Отговор: Вярваме, че ако отделите достатъчно време за своето обучение по време на курса, ще се справите и с изпита. Но, ако се притесните и не можете да покажете своите знания – ще можете да се явите на следващата дата за изпита, която насрочим. Обикновено тя е до 10-ина дена след първоначално посочената. Най-важното условие за успешно полагане на изпит – е да бъдете спокойни. Преподавателите, които ще проведат Вашия изпит, вземат предвид факта - че все пак всички ние сме хора, и може да се притесним.

           Въпрос: Ако не мога да се явя на датата за държавния изпит за моята група?

            Отговор: Допустимо е да се явите на следващата насрочена дата – само при уважителни причини, за което се представя документ. Такива са: командировка в чужбина, болен близък, отсъствие от страната поради служебен ангажимент или друго, което може да Ви възпрепятства.

            Въпрос: Ако държавният изпит се пада в работен ден?

             Отговор: Макар че се опитваме да насрочваме датите на изпитите през уикендите, когато това е възможно, има групи, чиито изпити се падат през работните дни. За датите на Вашия изпит, обаче, Вие ще знаете от самото начало на курса – така че ще можете да се разберете със своя работодател или колеги да отсъствате от работа за дните на изпита.

              Въпрос: Ще можете ли да ми издадете уверение за явяване на държавен изпит – за да използвам допълнителен платен учебен отпуск?

              Отговор: Да – кодексът на труда Ви дава право за явяването на държавен изпит в нашата организация - да използвате до 20 дена допълнителен платен отпуск – учебна отпуска. Тя се използва преди явяването на изпита и е в допълнение на редовната Ви годишна платена отпуска. Но колко дни ще Ви отпусне работодателят – можете да се разберете помежду си. Ако желаете, сигнализирайте ни – за да Ви издадем Уверение за явяване на държавен изпит – което да представите в работата си. Ако се обучавате в курса по английски език – не се явяте на държавен изпит – и не можете да получите такъв документ.

              Въпрос: Къде се провежда изпитът по английски език, и дигитални компетенции?

              Отговор: Тези изпити се провеждат Онлайн. Заданията и тестовете за края на курса можете да направите в удобно за Вас време – точно както полагате останалите задания и тестове. Устното събеседване с преподавател – е в класната стая, както се провеждат оналайн уроците.

              Въпрос: Къде се провеждат държавните изпити в професионалните курсове?

              Отговор: Молим, преди да отправяте негативни коментари по отношение на мястото на провеждане на държавните изпити: По време на цялото Ваше обучение сме направили всичко възможно, за да Ви улесним максимално - и да Ви дадем възможност за обучение от удобно за Вас време и място.

              За държавните изпити – обаче – е задължително да дойдете на място на посочен от нас адрес, дата и час. До момента сме провеждали държавните изпити на нашите курсисти в градовете София и Казанлък, тъй като тук се намират нашите изпитни бази. Към края на Вашия курс ще можем да уточним и адреса за провеждане на Вашия изпит.

              Но, без значение къде ще се проведе Вашият изпит – ще са Ви необходими 2 пълни дни отсъствие от работа, и отдаване на академичния процес.

               Въпрос: Мисля, че намерих грешка в учбен материал. Какво да направя?

              Отговор: Ако обичате, пишете ни на и-мейл office@kursove123.com и посочете: курса, модула/unit, за кой учебен материал имате предвид, и грешката, която сте забелязали.

              Благодарни сме Ви на Вас, нашите курсисти, за оказваната помощ в това отношение. Въпреки, че се стараем да бъдем максимално прецизни в своята работа - все пак е възможно да допуснем техническа грешка. С Вашата помощ ставаме все по-добри, за което Ви благодарим сърдечно!

              Въпрос: Поради технически или друг проблем с моя компютър не мога да си реша теста/или нямам позволен опит за решаване на теста - какво се прави в този случай?

              Отговор: Ще Ви помолим да ни пишете на и-мейл office@kursove123.com за да погледнем случая и да окажем съдействие. На тези въпроси отговаряме много бързо - за да можете да се впишете в срока на учебния график по дисциплината.

              Въпрос: Имам друг въпрос, на който не намерих тук отговора - къде да го задам?

             Отговор: Възможностите за връзка с нас са много:

          - Моля пишете ни по и-мейла: [email protected], [email protected]

         - Можете да ни се обадите по телефона,

         - или ни пишете по скайп: kursove123

         - Оставете ни съобщение в онлайн чатa - балончето в долния десен ъгъл на сайта www.Kursove123.com

         - Ако въпросът е от учебен характер - можете да го зададете и на своя преподавател на онлайн урока!

          Отговаряме при първа възможност на всички запитвания.

         С Уважение,

         екипът на Център за Професионално Обучение към "Матев-строй" ЕООД

         Национален номер за връзка: 0700 15 123

         www.Kursove123.com

         Last modified: Monday, 9 October 2017, 1:40 PM